Fire personer og flere selskaper, blant dem en russisk bank, rammes av den siste runden med sanksjoner i forbindelse med Syria-krisen.

Den syriske forretningsmannen George Haswani, som ifølge USAs finansdepartement tjener som mellommann for oljekjøp fra ekstremistgruppen IS til det syriske regimet, er også rammet av sanksjonene.

– Den syriske regjeringen er ansvarlig for utbredt brutalitet og vold mot dets eget folk, sier Adam Szubin i USAs finansdepartement.

Han legger til at USA vil fortsette å jobbe for å ramme økonomien til «alle dem som gjør Assad i stand til å fortsette å påføre vold mot det syriske folk».

Russlands viseutenriksminister Sergej Rjabkv sier Moskva forstår ikke USAs nye sanksjoner, ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA. Han ber Washington slutte med «geopolitiske leker». (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.