Vimpelcom og Global Telecom Holding, sammen med Warid Telecom Pakistan LLC og Bank Alfalah Limited, har inngått en avtale om å fusjonere sine pakistanske telekom-virksomheter. Det opplyser Vimpelcom i en melding torsdag.

Sammenslåingen av Pakistan Mobile Communications og Warid Telecom vil danne et selskap som betjener 45 millioner kunder. Transaksjonen er den første fusjonen i mobilsektoren Pakistan.

Vimpelcom-eide Mobilink var ved utgangen av fjoråret det største mobilselskapet i Pakistan med en markedsandel på 28 prosent, ifølge teleregulatøren PTA. Norske Telenor var nest størt med en markedsandel på snaut 27 prosent.

Når Mobilink slår seg sammen med Warid, som hadde en markedsandel på 9,2 prosent ved nyttår, blir dermed Telenors største konkurrent i Pakistan enda større.

Transaksjonen er ventet å gi capex- og opex-synergier med en nåverdi på om lag 500 millioner dollar. Kombinert omsetning for begge selskapene for de 12 måneder frem til september 2015 var 1,4 milliarder dollar.

- Transaksjonen følger en rekke strategiske milepæler for selskapet, inkludert vår siste jv-kunngjøring med Wind og 3 Italia i Italia og avtale om å selge vår virksomhet i Zimbabwe. Dette er nok et viktig skritt i vår reise for å fortsette å levere på vår strategi om å forvandle Vimpelcom og styrke vår konkurranseposisjon i våre markeder, sier administrerende direktør Jean- Yves Charlier i Vimpelcom i en kommentar.

Les også på DN:

Dypt uenige om lakselus dnPlus (krever innlogging)

Asia i dag: 3500 prosent avkastning i aksjemarkedet

Anker hybeldom dnPlus  (krever innlogging)

Se på DNtv: - De tror norsk økonomi vil brekke ryggen

 

- De tror norsk økonomi vil brekke ryggen
DNB-sjef Rune Bjerke har ett viktig budskap til internasjonale investorer og analytikere.
01:27
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.