En prosjektert leilighet med utsikt over hagen til Buckingham Palace er solgt for 20 millioner pund, tilsvarende omlag 260 millioner kroner, skriver Bloomberg.

Det uten at det brukt en krone i markedsføring, kun jungeltelegrafen.

Leiligheten ligger i luksusprosjektet One Palace Street, med den britiske dronningen som nærmeste nabo.

Med tolv vinduer vendt mot slottshagen og en takhøyd på 4,5 meter måtte kjøperne grave dypt i lommeboken.

"Du må betale en mer-pris for dette", sier toppsjef Niccolo Barattieri di San Pietro i eiendomsutviklingsselskapet Northacre, som står bak prosjektet.

På de seks månedene siden prosjektet først ble omtalt, er 29 av de 72 planlagte luksusleilighetene solgt.

En kvadratmeterpris på mellom 9000 og 15.000 pund skremmer ikke utenlandske investorer, som de siste årene har drevet prisene på luksuseiendommer i den britiske hovedstaden. Størrelsene på enhetene i One Palace Street varierer fra omlag 230 kvadratmeter til ti ganger så stor.

"Kjøperne er fra Midt-Østen, Afrika, Russland og USA, inkludert enkelte fra Silicon Valley. Det er miks av gamle og nye penger", sier Northacre-sjefen.

Les også:  Kjøpte Norges dyreste leilighet: - Dette ble en ufattelig dyr investering

Samtlige kjøpere må gjøre regning med å bli gjenstand for en sikkerhetsklarering av britiske myndigheter, ifølge The Times.

Til tross for at den rimeligste leiligheten koster 2,1 millioner pund, kan imidlertid ikke kjøperne skreddersy planløsningene, ifølge avisen.

Bak Northacre står emirat-selskapet Abu Dhabi Financial Group, som eier 70 prosent. One Palace Street har både huset kongelige besøkende og vært hotell. Eiendommen ble kjøpt i 2013 for 310 millioner pund, ifølge Bloomberg. Bygget vil bli revet for å gi plass til luksusleilighetene, som skal være ferdig i 2018.

I tillegg til dette prosjektet planlegger Abu Dhabi-selskapet å bygge 300 til 350 leiligheter i det som tidligere var hovedkvarteret til Scotland Yard, i London. Eiendommen, som ble kjøpt for 370 millioner pund ifjor, venter på å bli godkjent for planene, ifølge Bloomberg.

Les også: Her rakner boligprisene
Sparebank tilbyr sluttpakker til 150 ansatte

- Ingen grunn til å frykte boligboble

Se DN Tv: En utstyrsbombe på fire hjul

Spekket med utstyr
Se nye Opel Astra
01:24
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.