Japans statsminister Shinzo Abe sa torsdag at han vil øke pengebruken i sosiale programmer og øke minstelønnen, i et forsøk på å få fart i en svak økonomi før valget neste sommer. Det skriver The Wall Street Journal fredag.

Abe opplyser at myndighetene vil gi kontantstøtte til eldre fattige, og bygge barnehager og pleiehjem for å bidra til å hjelpe folk til å komme ut i arbeidslivet og å forbli der, som ledd i en stimuleringspakke på minst 3 billioner yen, eller rundt 24 milliarder dollar.

Abes rådgiver, Etsuro Honda, har sagt at pakken vil bli på opptil 3,5 billioner yen, skriver Bloomberg News.

Kazumasa Oguro, professor i økonomi ved Hosei-universitetet, beskriver pakken som «ikke dårlig som et første skritt», men advarer om at det vil ta lang tid å løfte deltakelsen i arbeidslivet eller den økonomiske veksten, skriver WSJ.

Les også på DN.no:

Asia i dag: Laveste arbeidsledighet på 20 år – strammer inn forbruket

London-leilighet solgt for kvart milliard

Skjulte følelser dnPlus  (krever innlogging)

 

Se på DNtv:

Headhunternes heteste tips til jobbintervjuet
Se video
03:04
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.