Politiet i Sverige har registrert rundt 22.000 personer som skal tvangsutsendes. 14.140 av disse er etterlyst og sporløst forsvunnet, skriver Aftonbladet.

- Vi vet helt enkelt ikke hvor de befinner seg, sier Patrik Engström til Aftonbladet. Engström er sjef for den Nasjonale operative avdelingen av grensepolitiseksjonen (NOA).

Sveriges justisminister Morgan Johansson ba i begynnelsen av oktober politiet om å intensivere arbeidet med å avvise personer som bor på mottakene til de svenske innvandringsmyndighetene fordi plassene trengs til nye asylsøkere.

Vanskelig

Politiet på sin side svarer at de ikke har nok ressurser til å utføre jobben på grunn av ressursene som går med til de utvidete grensekontrollene som den svenske regjeringen innførte 12. november.

Politiet oppgir også til Aftonbladet at det er veldig vanskelig å returnere personer til Somalia, Eritrea, Libanon, Marokko, Libya, Afghanistan, Iran og Irak da disse landene ikke tar imot personer som vender tilbake til landet.

Tidligere i måneden meldte VG at 1500 asylsøkere var forsvunnet fra norske mottak ved utgangen av oktober, basert på nye tall avisen fikk fra Utlendingsdirektoratet (UDI).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Oslo kan få asylskip og gigantisk asylmottak

Utelukker ikke flere asylinnstramminger