– Hvis noen forsøker å kødde med India, bør de vite at vi lar oss ikke herse med. Dette budskapet må være svært klart, sier miljøvernminister Prakash Javadekar til TV-kanalen NDTV.

– Vi ønsker å vise at vi har en svært positiv holdning. Vi har et åpent sinn. Vi vil legge fram alternative forslag. Vi skal være konstruktive, ikke destruktive, sier han videre.

Javadekar mener de vestlige landene, som står for to tredeler av karbonutslippene, må rydde opp. Uten innstramminger der, blir det ikke plass til utvikling for resten av verden, og ingen avtale kan inngås, mener han.

India sender en delegasjon på 25 mennesker til klimatoppmøtet i Paris, og statsminister Narendra Modi er ventet å være til stede.

India står i dag for rundt 6 prosent av de globale utslippene av klimagasser og er dermed den tredje største utslippsnasjonen etter Kina og USA. Indias befolkning er ventet å bli større enn Kinas, og landets statsminister har varslet omfattende satsing på økonomisk vekst for å løfte folk ut av fattigdom. Samtidig sliter landet med omfattende forurensning som følge av avhengighet av fossile brennstoffer.

Les også: Håp om gjennombrudd på klimamøtet i Paris
IATA: - Flyskatt vil ødelegge norsk økonomi

– Økt ledighet kan gi flere samlivsbrudd  

Se DN Tv: Økte omsetningen med sekstimersdag

Mekket suksess med sekstimersdag
De ansatte på Toyota Center Göteborg har jobbet sekstimersdag i 12 år. Både livskvalitet og arbeidsmoral skal ha økt, og selskapet tjener mer med to skift og lengre åpningstid.
01:38
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.