Den russiske presidenten Vladimir Putin sier at landet har informasjon som tyder på at olje fra områder i Syria der ekstremistgruppen IS har kontroll, tranporteres til Tyrkia.

Det er årsaken til at Tyrkia skjøt ned det russiske kampflyet, hevdet den russiske presidenten i forbindelse med klimamøtene i Paris mandag.

Putin sa videre at nedskytingen var en grov feil av Tyrkia.

Også i forrige uke anklaget Putin Tyrkia for å lukke øynene for IS' oljesmugling. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan avviste dette og benektet antydninger om at myndighetene selv kjøper olje av ekstremistgruppen.

Forholdet mellom NATO og Russland har vært ytterst anspent etter at NATO-landet Tyrkia skjøt ned et russisk kampfly på grensen til Syria i forrige uke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Thon har solgt alle aksjer i Britannia Hotel

Vi reiser mindre - både i Norge og utenlands

Bitter krangel om dødssyk mediemilliardær

Se DNTV: Erna Solberg tilbake i Paris: - Melankolsk å se hvor mange barrierer som er satt opp

Erna Solberg tilbake i Paris: - Melankolsk å se hvor mange barrierer som er satt opp
Nå håper hun på en ambisiøs klimaavtale som sikrer togradersmålet.
01:36
Publisert: