– Jeg vil på et regjeringsmøte tirsdag be om at det blir holdt debatt og avstemning i Underhuset onsdag om å utvide flyangrep som vi i dag utfører i Irak, til også å omfatte Syria, sier Cameron i en uttalelse på britisk fjernsyn mandag kveld.

Cameron har tidligere varslet at han ønsker avstemning om britene skal si ja eller nei til bombing av IS-mål i Syria. Men han har ikke vært interessert i å holde avstemningen uten på forhånd å være sikker på å ha tilstrekkelig støtte.

Det mener han nå å ha fått etter en ukes tid med lobbyvirksomhet overfor Labour-medlemmer og etter at Labour-leder Jeremy Corbyn mandag sa at partiets medlemmer i Parlamentet skal fristilles slik at de kan stemme ja eller nei etter egen overbevisning.

Utenriksminister Philip Hammond er i likhet med Cameron sikker på seier i saken.

– Jeg er overbevist om at vi vil få flertallet med oss i Parlamentet når vi holder avstemning, sa Hammond mandag ettermiddag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Ingen asylsøkere over Storskog mandag

Hval må vike for Nidar hos Coop

Putin: IS-olje transporteres til Tyrkia

Se DNTV: Klimatoppmøtet på 123

Klimatoppmøtet på 123
Politisk redaktør i Dagens Næringsliv Kjetil B. Alstadheim forteller deg det du bør vite om klimatoppmøtet i Paris.
05:21
Publisert: