En tykk, grå tåke har omsluttet Beijing, og luften ble målt til å være 24 ganger så farlig som den burde tirsdag. Skoler i den kinesiske hovedstaden holdt elevene innendørs, og flere foreldre brakte barna sine til sykehus med pustevansker grunnet den ekstreme luftforurensingen som preger innbyggerne i Beijing for femte dag på rad.

Den sterkt forurensende smogen kan føre til at skadelige, mikroskopiske partikler trenge seg dypt ned i lungene. Tall utarbeidet av den amerikanske ambassaden i Beijing viste at partikkeltettheten i luften tirsdag gikk langt over anbefalingene fra Verdens helseorganisasjon (WHO) som har en maksgrense på 25 mikrogram per kubikkmeter.

Myndighetene i Beijing har anbefalt innbyggere å holde seg innendørs og beordret stengningen av 2.100 høyutslipps-bedrifter, melder avisa China Daily. Flere flyginger er også kansellert for å begrense forurensingen.

Kinas president Xi Jinping lovet endring under mandagens tale ved FNs klimakonferanse i Paris, og luftsituasjonen i flere kinesiske storbyer kaster en skygge over utslippsgiganten Kina. Landet slapp ut 10 milliarder tonn med karbondioksid i 2013, nesten det dobbelte av USA, og nesten to og en halv ganger så mye som hele EU.

Les også:

- Når vi lykkes, vil vi tjene store penger

Varslet styret om «ukultur» dnPlus  (DN+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Slik lager du god treningsmat

 
Treningsmat: Green drink
Kokk Jonas Lundgren viser sine beste tips for sunn treningsmat. Her lager han en grønnsaksdrink.
03:16
Publisert: