En domstol ga sist torsdag grønt lys til pågripelsene av Cumhuriyets sjefredaktør Can Dundar og redaktøren Erdem Gul. Årsaken er at de publiserte bilder som angivelig viser hvordan den tyrkiske etterretningstjenesten bidrar i å sende våpen til Syria.

– De informerte oss om at de atter en gang skal inspisere avisas regnskaper for 2010, to og et halvt år etter at de utførte en fullstendig gjennomgang, sier Cumhuriyets direktør Akin Atalay på Twitter mandag.

Saken mot journalistene har ført til ny kritikk av Tyrkias grumsete respekt for pressefrihet under president Recep Tayyip Erdogan. USA har uttrykt stor bekymring for pågripelsene.

Videoen som utgjør kjernen av saken mot avisa, ble publisert i mai. Den viser angivelig tyrkisk politi som åpner kasser med våpen og ammunisjon som skulle sendes til Syria i lastebiler tilhørende etterretningstjenesten MIT.

Da saken ble publisert i vår, lovet Erdogan hevn. Presidenten slo fast at de som sto bak, er en sikkerhetstrussel og vil måtte betale en høy pris.

Les også:

- Når vi lykkes, vil vi tjene store penger

Varslet styret om «ukultur» dnPlus  (DN+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Slik lager du god treningsmat

 
Treningsmat: Green drink
Kokk Jonas Lundgren viser sine beste tips for sunn treningsmat. Her lager han en grønnsaksdrink.
03:16
Publisert: