Nylige tester har påvist høye forekomster av bly i drikkevannet i flere hjem og på en skole i landsbyen Sebring i Ohio, med om lag 4.400 innbyggere. Mandag holder skolene i området stengt på grunn av saken.

Ifølge miljøvernmyndighetene i Ohio er det grunn til å tro at en ansatt ved vannverket i landsbyen har forfalsket rapporter, og de har bedt det amerikanske miljødirektoratet om bistand til å etterforske saken.

Avsløringene kommer samtidig med at myndighetene har startet etterforskning av hvordan 100.000 innbyggere i byen Flint i Michigan er blitt eksponert for blyforgiftning i drikkevannet. Lokale tjenestemenn er blitt beskyldt for å ignorere advarsler om fæl lukt på drikkevannet, og til og med innbyggere som klaget over at vannet gjorde dem syke.

Blyforgiftning er farlig for alle, men det kan ha spesielt alvorlige konsekvenser for unge barn ved å gjøre uopprettelige skader på hjerneutviklingen. (©NTB)

DN Investor: Det du trenger å vite om markedsutviklingen finner du på våre nye tjeneste DN Investor(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.