Det skjer samtidig som forhandlingene starter i Strasbourg for å unngå et såkalt «Brexit» fra den europeiske unionen.

Senest onsdag kalte EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker reformen for rettferdig og sa at den må få støtte fra EU-parlamentet.

EU-president Donald Tusk foreslo tirsdag flere tiltak for å unngå at Storbritannia forlater EU. Tiltakspakken innleder to uker med intense forhandlinger i forkant av et toppmøte senere denne måneden.

Tusk foreslo blant annet å bremse opp trygdeutbetalingene til arbeidsinnvandrere EU i fire år, beskyttelse for land som ikke bruker euro og et «rødt kort»-system som gir de enkelte lands myndigheter mer makt.

Cameron betegnet planene som et konkret fremskritt som trolig vil føre til at han vil støtte et fortsatt EU-medlemskap i en folkeavstemning som er planlagt i juni.

Men det er ventet at statsministeren vil få hard motstand fra sine britiske kolleger, inkludert EU-skeptikere i hans eget konservative parti, som allerede har vendt tommelen ned for planene.

Følg utviklingen i markedene i DN Investor

 

Les også:

Gulfstatene vil ikke avholde krisemøte i Opec

- Oljeland i trøbbel holder meg våken om natten

Asia i dag: Emisjon overtegnet 4335 ganger (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.