Nå vil 45 prosent av de spurte forlate unionen, mens 36 prosent sier de ønsker fortsatt medlemskap, ifølge målingen, som ble offentliggjort fredag. For dem som går inn for en såkalt «Brexit» – britisk utmelding – innebærer dette en fremgang på 3 prosentpoeng fra uken før, da innholdet i den foreslåtte avtalene med EU ennå ikke var kjent. Nedgangen for dem som vil forbli i unionen er 2 prosentpoeng.

Statsminister David Cameron har jobbet for å reforhandle forholdet til EU i forkant av en varslet folkeavstemning. Den skal finne sted innen utgangen av neste år, men kan bli holdt allerede i juni.

Bare populære endringer

Blant forslagene som nå er på bordet er begrensninger i velferdsutbetalinger til EU-innvandrere og en mekanisme for å stoppe upopulære lovforslag i unionen.

– Alle endringene som er foreslått er populære ... Likevel mener bare 22 prosent at det er en god avtale, mens 56 prosent sier forlagene ikke går langt nok, sier nettredaktør Will Dahlgren i YouGov om resultatene i målingen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Grillet om EU-avtale dnPlus (DN+)


Mener han har fått til godt EU-resultat