Nord-Korea har meldt fra til FN at landet i løpet av de nærmeste ukene vil sende opp en rakett med en satellitt for å overvåke jorden. Flere land, blant annet Japan og Sør-Korea, har reagert kraftig på det de mener i stedet er en test av en langdistanserakett. De har advart nordkoreanerne og sagt prisen vil bli høy dersom planene gjennomføres.

USAs militære hovedkvarter for Stillehavsregionen følger utviklingen nøye.

– Ingen skal være i tvil om at våre styrker er forberedt på å beskytte USA og våre allierte i Sør-Korea og Japan, sier talsmann Cody Chiles.

Onsdag og torsdag viste satellittbilder tankbiler som ankom oppskytingsrampen i Nord-Korea, opplyser 38 North, en gruppe i Washington som følger med på hva som rører seg i Nord-Korea.

– Tidligere har slik aktivitet forekommet en til to uker før en oppskyting, noe som i dette tilfellet samsvarer med det tidsintervallet Nord-Korea har oppgitt, sier gruppen.

Les også:
Kraftig jordskjelv på Taiwan

Jevnt løp mellom Clinton og Sanders (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Hjelmesets guide til femmila
Hjelmesets guide til femmila i Holmenkollen
Odd-Bjørn Hjelmeset forklarer hva som venter langrennsløperne på den ikoniske femmila i Holmenkollen på lørdag. Løperne skal gå seks runder på 8,3 kilometer. Hjelmeset beskriver løypa som knallhard på grunn av den store høydeforskjellen.
01:50
Publisert: