Politiet har gjennomført raid mot tre fabrikker som ulovlig skal ha produsert oppblåsbare båter, ifølge tyrkiske medier. Båtene skulle brukes til å smugle flyktninger til Hellas.

Båtene var ikke godkjente og av dårlig kvalitet, og fabrikkeierne ble ilagt bot for produksjonen, skriver det statlige nyhetsbyrået Anadolu Agency. Fabrikkene står i fare for å bli stengt, ifølge det private nyhetsbyrået Dogan.

Raidene mot de tre fabrikkene ble gjennomført samtidig i havnebyen Izmir.

Politi i Istanbul og andre steder har de siste månedene gjennomført lignende ransakinger mot verksteder som har produsert defekte redningsvester som er blitt solgt til flyktninger og migranter.

284 migranter har omkommet i forsøk på å reise fra Tyrkia til Hellas hittil i år, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Les også:
Masseskyting på nattklubb i USA

Fem bekreftet omkommet etter jordskjelv i Taiwan

Argentina tilbyr kreditorer 6,5 milliarder dollar

Se DN Tv: Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkleet

Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkleet
Sjekk terrengegenskapene til Mercedes' nye stor-suv, Mercedes GLE.
01:31
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.