Kunngjøringen om at de to landene er enige om å innlede forhandlinger om dette, kommer i kjølvannet av Nord-Koreas rakettoppskyting søndag. Både USA og Sør-Korea fordømmer oppskytingen av den ballistiske raketten.

– Det har blitt oppnådd enighet om å innlede formelle samtaler om muligheten for utplassering av THAAD-systemet i Sør-Korea som en del av innsatsen for å styrke det amerikansk-koreanske rakettforsvaret, sier en talsmann for det sørkoreanske forsvarsdepartementet.

Kina er svært kritisk til ideen om å utplassere et amerikansk rakettsystem i regionen, men den sørkoreanske talsmannen understreker at systemet kun vil sikte seg mot Nord-Korea.

Les også:
Nord-Korea: - Vellykket rakettoppskyting

Syrisk minister: Angripere returneres i kister

Fem bekreftet omkommet etter jordskjelv i Taiwan (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Se DN Tv: Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkleet
Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkleet
Sjekk terrengegenskapene til Mercedes' nye stor-suv, Mercedes GLE.
01:31
Publisert: