Russland fordømmer Nord-Koreas prøveoppskyting av en langdistanserakett og sier det er en trussel mot den regionale sikkerheten.

– Det er selvsagt at slike handlinger medfører en betydelig forverring av situasjonen på Den koreanske halvøy og i det nordøstlige Asia som helhet, heter det i en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet.

Reaksjonene har vært sterke fra flere hold etter at Nord-Korea natt til søndag norsk tid skjøt opp en langdistanserakett. Myndighetene i Pyongyang hadde på varslet at landet ville sende opp en satellitt som skal overvåke jorden, men flere land har uttrykt sterk skepsis til den forklaringen.

Les også:
USA og Sør-Korea diskuterer rakettutplassering

Nord-Korea: - Vellykket rakettoppskyting  

Fem bekreftet omkommet etter jordskjelv i Taiwan (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Se DN Tv: Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkleet
Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkleet
Sjekk terrengegenskapene til Mercedes' nye stor-suv, Mercedes GLE.
01:31
Publisert: