Siden 1970-tallet har ingen republikaner vunnet nominasjonskampen uten å gå til topps enten i Iowa eller New Hampshire.

I forrige uke ble Trump nummer to bak Ted Cruz i Iowa, og før valgkampsirkuset flytter seg videre til New Hampshire virker det som om den kontroversielle mangemilliardæren forsøker å tone ned forventningene – selv om han har over 16 prosentpoengs forsprang på RealClearPolitics' gjennomsnitt av meningsmålinger i delstaten.

Nederlag vil øke tvilen

Da Trump gjestet NBC-programmet «Meet the Press» søndag, svarte han følgende på spørsmål om et nederlag i New Hampshire vil få valgkampanjen hans til å spore av:

– Jeg tror ikke jeg trenger en seier. Jeg håper jeg får en. Jeg ønsker å vinne, men jeg vet ikke om det er nødvendig.

Trump har delvis bygd opp kampanjen rundt sitt selverklærte rykte som «en vinner». Et nederlag i New Hampshire vil øke tvilen på at han klarer å omsette støtte i målingene til faktiske stemmer. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Christie og Bush rett i strupen på Rubio

 
Trump tror debatten kostet ham seieren  

Avviser vennskap med Trump