– Bankremisser utstedt til Nord-Korea vil i praksis bli forbudt, sa regjeringens talsperson Yoshihide Suga onsdag.

Japan er i likhet med resten av det internasjonale samfunnet bekymret over Nord-Koreas militære ambisjoner. Rakettoppskytingen i helgen, som offisielt ble begrunnet med å sende en satellitt opp i bane rundt jorden, blir sett på som et skalkeskjul for å teste langdistanseraketter som kan utstyres med kjernefysiske stridshoder.

Japan lettet på noen av sanksjonene mot Nord-Korea i juli 2014 som motytelse for at Nord-Koreas myndigheter gjenåpnet etterforskningen av skjebnen til japanske statsborgere som for flere tiår siden ble bortført av nordkoreanske agenter. I denne saken har imidlertid svært lite skjedd siden da.

Les også:
Asia i dag: Midt inne i en perfekt storm
Skuffende fra Telenor  
Opera-aksjen til værs etter bud

DNtv:

Racer-Ferrari auksjonert for rekordsum
En 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti ble solgt for rekordhøye 32 millioner euro, 305 millioner kroner, på en auksjon i Paris denne helgen. Bilen er en av de mest ikoniske fra motorsportens historie.
01:03
Publisert:

Sov fem netter på gaten for å sikre seg fjorårets dyreste vinflaske
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.