Drapet på Brown utløste store og voldsomme protester i Ferguson og satte i gang en nasjonal debatt om politiets handlemåte overfor svarte innbyggere.

Byen, en forstad til St. Louis i Missouri, ble pålagt å reformere politietaten og rettssystemet etter at føderale etterforskere avdekket et utstrakt mønster av diskriminering mot svarte og brudd på rettssikkerheten. Men reformene ble nedstemt i bystyret.

– Jeg er dypt skuffet. Her hadde Ferguson en mulighet til å ta et steg i riktig retning, og i stedet valgte de å ta et steg tilbake, sa USAs justisminister Loretta Lynch onsdag. Ifølge Lynch har politibetjenter i byen rutinemessig stoppet bilister uten rimelig mistanke, arrestert folk på ugyldig grunnlag og brukt overdreven makt.

Etter 26 uker med intense forhandlinger signerte tjenestemenn i byen et 131 sider langt dokument som omfatter nødvendige reformer, ifølge Lynch. Men denne uken stemte bystyret på seks personer enstemmig imot forslaget, blant annet fordi det ønsker at forhandlerne skal redusere kostnadene for reformene.

– Byen vet veldig godt at ved ikke å godta dette, velger den en rettstvist, sier Lynch. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedene i DN Investor