I en uttalelse fredag påpeker EU at det er «alvorlige mangler» i hvordan Hellas beskytter sine grenser. Over 1 million flyktninger og migranter har ankommet EU det siste året. De aller fleste av dem tok sjøveien fra Tyrkia til greske øyer, før reisen gikk videre nordover i Europa.

En rekke land har innført midlertidige grensekontroller for å håndtere den store folkevandringen.

EU-landene sluttet seg fredag formelt til et krav der Hellas får en frist på tre måneder til å rette opp manglene i kontrollen av Schengens yttergrense.

Schengen-avtalen opphever i prinsippet grensekontrollen mellom deltakerlandene og oppretter i stedet en ytre grensekontroll. Skulle ikke greske myndigheter klare å gjøre noe med manglene, slik mange frykter, vil Schengen-avtalens åpning for nasjonale grensekontroller innad i området kunne bli benyttet.

Enkelte innskrenkninger i avtalen som allerede er godkjent, utløper i mai. En ny mekanisme skal innebære en åpning for at grensekontroller kan innføres i inntil to år.

Les også:
Nord-Norge har de mest fornøyde økonomistudentene
- Ja, man skal være litt bekymret
Bygger flere nye boliger

DNtv:

Perfekte ski på to minutter
Her får du tipsene som gir deg best gli og best feste under Holmenkollmarsjen på lørdag.
02:37
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.