Ironisk nok ble skulkingen først oppdaget da mannen skulle hedres med en plakett for 20 års lojal tjeneste, rapporterer nettavisen The Local. Joaquín García var inntil da ansatt som ingeniør i det kommunale vannverket i den sørspanske byen.

Saken ble offentlig kjent denne uken etter at en domstol beordret mannen til å betale en bot på 27.000 euro for sitt langvarige fravær. Beløpet tilsvarer under ett år med hans årlige lønn på 37.000 euro, tilsvarende drøyt 350.000 kroner etter dagens kurs.

García ble i 2004 utsendt av bystyret for å overvåke byggingen av et vannrensingsanlegg i Cadíz. Han benyttet muligheten til ikke å møte opp på jobben de seks neste årene, viser rettsdokumentene.

– Vi trodde han ble fulgt opp av vannverket, men det var ikke tilfelle, sier viseborgermester Jorge Blas Fernández, som opprinnelig ga García jobben, til avisen El Mundo.

– Jeg lurte på om han fortsatt jobbet der, om han hadde pensjonert seg eller var død. Men lønningslisten viste at han fortsatt fikk betalt. Så jeg ringte ham opp og spurte ham «Hva gjorde du i går? Måneden før? Og måneden før det?». Han visste ikke hva han skulle svare, forklarer Blas videre.

Selv hevder García, nå 69 år gammel og pensjonist, at han var utsatt for mobbing på jobben og at han i begynnelsen møtte opp hver dag bare for å oppdage at han ikke hadde noe å gjøre. Av frykt for å miste jobben meldte han aldri fra om situasjonen. I stedet valgte han, ifølge eget utsagn, å studere på egen hånd og ble «ekspert på filosofen Spinoza».

Følg markedene i DN Investor

Les også:

  Tror boligrenten kan falle til 1,5 prosent

- Det skal bygges veldig, veldig mye mer for at boligprisene skal falle

Se DNtv: Ingvar Ambjørnsen:  - Når døden kryper på, vil jeg vende hjem til Norge

- Når døden kryper på, vil jeg vende hjem til Norge
Ingvar Ambjørnsen mener han er blitt sabotert av forlaget. Når han nå har skrevet nytt manus, gir han det rett til publikum.
01:45
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.