I en pressemelding fra Europol kommer det frem at spansk politi har pågrepet toppledelsen i den spanske delen av ICBC som ledd i en etterforskning rettet mot å avsløre hvitvasking av minst 40 millioner euro.

Dagens pågripelser, omtalt som operasjon skygge, er en del av en etterforskning som ble igangsatt ifjor rettet mot kinesisk organisert kriminalitet med baser i Spania.

Sist mai bidro Euorpol i forløperen, operasjon slange, som avslørte et kinesisk nettverk mistenkt for å importere store mengder varer fra Kina uten å svare importavgifter og skatt.

Senere etterforskning avdekket at nettverket brukte ICBC som sin bankforbindelse. Banken er derfor beskyldt for å sende pengene til Kina uten å sjekke hvor de kommer fra, slik loven krever.

Etterforskningen skal videre har avslørt at en rekke andre kriminelle nettverk, både kinesiske og spanske brukte ICBC Spania, heter det i pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.