– Angrepet viser at syriskkurdiske YPG er en terroristgruppe, sier Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu.

Ni personer er pågrepet, og ifølge statsministeren er gjerningsmennene identifisert.

En av de identifiserte er syreren Salih Necar, som ifølge Davutoglu er medlem av YPG. Den regjeringsvennlige avisa Yeni Safak meldte tidligere på dagen at Necar reiste til Tyrkia sammen med syriske flyktninger.

Fortsatte luftangrep

YPG er militsen til det syriske kurderpartiet PYD og kjemper mot IS i Syria. YPG har tette bånd til PKK i Tyrkia, som står på terrorlisten til USA, EU og Tyrkia. Mange PKK-soldater kjemper også i YPGs rekker.

Natt til torsdag fortsatte Tyrkia bombingen av PKK-mål i Irak. Mellom 60 og 70 PKK-medlemmer skal ha blitt truffet, og ifølge Davutoglu ble flere høytstående medlemmer drept.

Statsministeren sier luftangrepene vil fortsette, og at han forventer at NATO-landets allierte vil samarbeide i kampen mot YPG. Samtidig understreker han at det syriske regimet har et direkte ansvar for angrepet.

Ingen har foreløpig tatt på seg skylden for angrepet. PYDs leder nekter for å ha ansvar for angrepet, og PKK-toppen Cemil Bayik sier at han ikke vet hvem som står bak.

– PKK ønsker ikke å gå i krig med Tyrkia, sier Bayik ifølge Reuters.

Flammehav

Angrepet rammet en militærbuss som ventet på grønt lys like ved militærets hovedkvarter og Tyrkias nasjonalforsamling i rushtiden onsdag.

– Jeg så en stor ildkule som vokste. Folk begynte å løpe i panikk i alle retninger da vi hørte eksplosjonen, sier 25 år gamle Gurkan, som sier han sto 500 meter unna, til nyhetsbyrået AFP.

Røyken som steg opp fra åstedet, kunne ses fra store deler av byen.

– Det brøt ut panikk, også blant sikkerhetsstyrkene. Brannmennene klarte nesten ikke å komme seg inn i området. Det var et enormt flammehav, sier den folkevalgte Engin Akay, som sammen med flere andre politikere hørte eksplosjonen fra nasjonalforsamlingen og gikk til stedet.

Avisa Yeni Safak skriver videre at bilen som ble brukt i angrepet, var en leiebil som ble hentet i byen Izmir vest i Tyrkia for rundt to uker siden.

Lover motsvar

President Recep Tayyip Erdogan sier kampen mot folk som angriper landets interesser, skal intensiveres etter angrepet.

– Det må være klart at Tyrkia ikke viker tilbake fra sin rett til selvforsvar når som helst, hvor som helst og ved en hvilken som helst anledning, sa Erdogan onsdag.

– Vi skal fortsette vår kamp mot dem som utfører slike angrep, og som ikke har kjennskap til moralske eller humanitære grenser, og styrken bak dem, med mer besluttsomhet hver dag, fortsatte han.

Les også på DN.no:

Stadig flere barn brukes som Taliban-krigere  

Titusener på flukt i Darfur  

Argentina skal betalte 10 milliarder i gjeldstvist  

Giganthopp for Venezuelas bensinpriser  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV:

Vant over 4,5 milliarder norske kroner: - Det er veldig stressende

Vant over 4,5 milliarder norske kroner: - Det er veldig stressende
De vant over 4,5 milliarder norske kroner i Powerball forrige måned. Onsdag møtte paret fra Florida opp for å ta i mot den enorme gevinsten.
01:40
Publisert: