– Nå kan vi veldig snart gjenoppta den politiske prosessen som trengs for å avslutte den konflikten, sier Mistura til Reuters etter at avtalen som legger opp til en midlertidig våpenhvile fra lørdag, ble kjent.

Mistura, som er FNs spesialutsending til Syria, så seg 3. februar nødt til å avbryte samtalene i Genève som skulle føre fram til reelle forhandlinger mellom partene i Syria-konflikten.

Hovedårsaken var den brutale utviklingen på bakken i Nord-Syria, der syriske regjeringsstyrker med massiv russisk luftstøtte rykket fram mot opprørerne rundt Aleppo. Opposisjonens hovedkrav var en stans i bombingen og beleiringen av befolkede områder, samt tilgang til sårt tiltrengt nødhjelp.

– Det syriske folk har bedt om to konkrete signaler fra verdenssamfunnet etter fem år med endeløs krig: En stans i volden og «vær så snill, gi oss tilgang til mat og medisiner», sier Mistura og tilføyer:

– Begge anmodningene har nå endelig begynt å bli innfridd.

Følg markedet med DN Investor

Les også:

Derfor kjøper DNB-stiftelsen lokalavis-konsernet  

IEA advarer mot kraftig oljeprishopp

Dette er fjorårets lønnsvinnere og -tapere

Se DNtv: Er dette Norges nye stjernerestaurant?

Er dette Norges nye stjernerestaurant?
Onsdag drysser Michelin-guiden sine stjerner over Norden. Får restaurant Kontrast en?
02:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.