Føderalisme innebærer at ulike geografiske regioner i et land har mer selvstyre enn hva de har i en såkalt enhetsstat.

Ifølge Riabkov er dette en idé som bør diskuteres.

– Hvis det som et resultat av samtaler, konsultasjoner og diskusjoner om Syrias framtidige statssystem, kommer fram til at denne modellen vil fungere for å bevare Syria som et samlet, sekulært, uavhengig og suverent land, hvem vil være imot det, spurte Riabkov under en pressekonferanse mandag.

Men han utelukket ikke andre modeller, «såfremt de ikke dikteres av noen som sitter tusenvis av kilometer unna Syria».

FN-utsending Staffan de Mistura ønsker å gjøre et nytt forsøk på å starte fredsforhandlinger mellom det syriske regimet og opposisjonen 7. mars, såfremt våpenhvilen holder noenlunde.

I et intervju som president Bashar al-Assad ga i september, utelukket han ikke føderalisme for Syria, men han sa at enhver endring må være et resultat av dialog mellom syrerne, og at det må holdes en folkeavstemning om nødvendige grunnlovsendringer.

 

Les også: Mener 3D-printere truer oljeetterspørselen like mye som elektriske biler

NHH får bank på toppsjef-liste

Makroøkonom: Kina tør ikke å tillate en fullstendig valutakollaps

 

Se DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slakter velger billig-kjøttdeig:

Slakter velger billig-kjøttdeig
Han dytter ut 90.000 kjøttdeigpakker i døgnet. Inge Fatland ser ingen grunn til å kjøpe merkevare-kjøttdeig fremfor billigkjøttdeig.
00:50
Publisert: