Undersøkelsen så på mulige koblinger mellom zikasmitte og alvorlige medfødte misdannelser, og listen over «alvorlige utfall» er nå publisert i New England Journal of medisin.

På den listen finner man fosterdød, forkalkning av hjernen, for liten morkake med lite eller ikke noe fostervann og skader på sentralnervesystemet, inkludert blindhet.

– Dette var kvinner som ble smittet i første eller andre tredel av svangerskapet. Vi så også problemer i siste trimester, noe som var overraskende, sier Karin Nielsen, som er hovedforfatter bak studien. Ved to tilfeller døde fosteret sendt i svangerskapet uten at tidligere ultralydundersøkelser hadde vist noen problemer med utviklingen av hjernen.

– Vi har funnet en sterk kobling mellom zika og negative utfall av svangerskapet, som ikke er dokumentert tidligere, Selv om fosteret ikke blir påvirket, ser det ut til at viruset skader morkaken, noe som kan føre til at fosteret dør.

Zikasmitte er koblet til et stort antall tilfeller av den medfødte misdannelsen mikrokefali i Brasil den sist tiden.

Ved mikrokefali utvikles ikke hjernen og kraniet normalt. Men det er fortsatt ikke bekreftet om zikaviruset faktisk fører til mikrokefali.

 

Les også: OL-mesterens fem beste tips for å gå raskere på ski

Verdens største oljeland på randen av kollaps

177 prosent opp i New York

 

Se DNtv: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bli med til Bjørn Dæhlies «hemmelige» skieldorado én time fra Oslo:

Bli med til Bjørn Dæhlies «hemmelige» skieldorado én time fra Oslo
Alt er flatt. Bortsett fra ett fjell. Temperaturen der, gir perfekt skiføre.
02:14
Publisert: