Flyplassen vil i hvert fall være stengt fram til fredag kveld etter terrorangrepet for halvannen uke siden, heter det i en pressemelding fra flyplassen.

– Flyplassen er teknisk klar for å gjenoppta driften med midlertidig infrastruktur i innsjekkingsområdet. De siste dagen har en midlertidig løsning kommet på plass, og den gjør det mulig å håndtere 800 avreisepassasjerer i timen, står det i pressemeldingen. Det tilsvarer 2,5 millioner reisende på årsbasis eller rundt 20 prosent av den normale kapasiteten ved Zaventem. Passasjerer som lander på flyplassen, kan gå til bagasjebåndene og ankomsthallen som normalt.

Det siste steget før flyplassen kan åpnes igjen er en politisk avgjørelse. Fordi regjeringen ikke har gitt grønt lyst for gjenåpning ennå, kan de reisende tidligst vende tilbake til Zaventem fredag kveld. Det vil trolig ta flere måneder før Zaventem er tilbake til full kapasitet, ettersom deler av bygningskonstruksjonen må gjenoppbygges etter at to selvmordsbombere sprengte seg i avgangshallen.

32 personer ble drept i angrepene mot Zaventem og metroen i Brussel 22. mars.

Les også:
Her er den nye Teslaen
Lønningene i oljeindustrien skal ned på industrinivå dnPlus
Advarer «stygge» amerikanere på ferie  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.