Oslo er er av flere byer i Norge som sliter med forurensning fra svevestøv og store utslipp fra bilparken.

For å redusere disse problemene la det rødgrønne byrådet ifjor høst frem sitt politiske manifest som blant annet inneholdt et mål om å gjøre Oslo sentrum bilfritt innen 2019, noe som har skapt stor debatt.

Som et tiltak på vei mot målet vedtok byrådet i januar å øke parkeringsavgiftene i hovedstaden med 50 prosent.

Men Oslo er langt fra å være alene i verden i ønsket om å redusere biltrafikken.

Smog

På grunn av en regelrett forurensningskrise i Mexico City har bystyret i gigantbyen vedtatt en midlertidig lov som beordrer alle biler til å stå stille en dag i uken og en lørdag i måneden, skriver The Guardian.

Unntak er gjort for hybridbiler, elektriske biler, utrykningskjøretøy, offentlig transport og skolebusser, ifølge Wall Street Journal.

Et rekordhøyt smognivå for et par uker siden i byen med over 20 millioner innbyggere i storbyområdet, har tvunget myndighetene til å jobbe med en rekke hastetiltak for å forbedre luftkvaliteten.

Blant annet jobbes det også med tiltak for å forbedre det offentlige transporttilbudet.

Bilstopp-påbudet gjelder fra tirsdag neste uke og frem til 30. juni.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Miljøstatsråd støtter bilfritt Oslo sentrum


Norge domfelt for dårlig luftkvalitet

Hovedgate i Paris blir bilfri én dag i måneden

Hold deg oppdatert på DN Investor