I et intervju med TV-stasjonen ITV torsdag kveld sier Cameron at han solgte aksjene for 31.500 pund, tilsvarende 370.000 kroner i januar 2010, fire måneder før han ble statsminister.

Han skal ha tjent over 223.000 kroner på aksjesalget. Det var 3.500 kroner under fribeløpet for aksjegevinst og det ble derfor ikke betalt skatt på gevinsten. 

– Jeg ønsker å være så klar jeg kan om fortiden, nåtiden og om fremtiden, fordi jeg ærlig talt ikke har noe å skjule, sier Cameron i intervjuet.

Sterkt press

David Cameron har vært under sterkt press etter at det har kommet fram at hans nå avdøde far Ian Cameron var en av direktørene i investeringsfondet Blairmore. Fondet har base på Bahamas og skal aldri ha betalt skatt til Storbritannia.

Opplysningene stammer fra de såkalte Panama Papers, som er lekket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Les også: Mossack & Fonseca  - Vi kommer ikke til å legge ned og dyrke bananer

– En misforståelse

Hver dag siden det ble kjent at Ian Cameron var omtalt i Panama Papers, har statsministeren sendt ut pressemeldinger om at han ikke eier aksjer i skatteparadisselskaper. Han har heller ikke villet kommentere avsløringene om faren utover at det er «en privatsak».

Men torsdag innrømmer han altså i en kunngjøring at han og kona Samantha har eid aksjer i det Bahamas-registrerte fondet. Samtidig kaller han at påstandene om at selskapet ble etablert for å unndra skatt for «en grunnleggende misforståelse». (©NTB)

Følg DNs løpende dekning av Panama-lekkasjene HER

Les også:  DNB innrømmer å ha feilinformert Mæland

Økokrim: Korrupsjonsloven er for svak

Mistet 4000 kunder etter offshore-endringer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Besøket til Bronx gikk ikke som planlagt for Ted Cruz
Den republikanske presidentkandidaten Ted Cruz har opplevd medgang i det siste. Men da han besøkte bydelen Bronx i New York dagen derpå, fikk han oppleve at det ikke bare er hans motkandidat Donald Trump som tiltrekker seg demonstranter.
00:49
Publisert: