Kritikerne har blant annet krevd at Cameron må offentliggjøre selvangivelsene sine for de siste årene. Lørdag la statsministeren fram et sammendrag av selvangivelsene sine for de siste seks årene.

Her kommer det blant annet fram at han i 2011 fikk 200.000 pund, tilsvarende 2,3 millioner kroner, i gave fra sin mor Mary i tillegg til arven på 300.000 pund fra faren Ian. Men det kommer ikke fram om pengegaven fra moren stammer fra plasseringer i skatteparadisselskaper.

Arveavgift

Britiske medier skriver at hemmeligholdet rundt farsarven og pengegaven fra moren reiser flere spørsmål om hans økonomi.

– Mange stiller seg nå spørsmålet om hvorvidt Cameron og hans familie tok bevisste grep for å gjøre arveavgiften så liten som mulig, skriver The Guardian.

Tabloider som Daily Mail og Daily Mirror går enda lenger og skriver at pengegavene er «lovlig skattesnyteri».

Kritikken mot Cameron har vært stor siden Panama-lekkasjene begynte for en uke siden, og etter mange dagers press innrømmet han torsdag at han og kona Sam hadde eid aksjer i farens skatteparadisselskap, aksjer som han solgte få måneder før han ble statsminister i 2010.

– Ikke gjort noe galt

Labour-politikere krever at Cameron nå offentliggjør selvangivelsene sine fra de siste seks årene i sin helhet.

Cameron holder fast ved at han ikke har gjort noe galt eller straffbart, men medgikk lørdag at «det ikke hadde vært en bra uke» og at han burde ha håndtert saken bedre.

Cameron har samtidig kunngjort at det skal opprettes en gruppe som skal granske lekkede dokumenter fra det Panama-baserte advokatfirmaet Mossack Fonseca for å identifisere kunder av selskapet.

Arbeidsgruppen skal ledes av det britiske skattedirektoratet HMRC og den nasjonale politietaten NCA og får et budsjett på 10 millioner pund (116 millioner kroner) til jobben, ifølge en pressemelding fra det britiske finansdepartement. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.