Den ytterliggående islamistgruppa IS har tatt på seg ansvaret for attentatet mot 36 år gamle Mohammed Zahir al-Sherkat, som jobbet for den syriske TV-kanalen Haleb al-Youm.

TV-kanalen har markert seg som sterkt kritiske til IS, som kontrollerer store områder nord i Syria.

Sherkat deltok selv tidligere i det væpnede opprøret mot president Bashar al-Assada, men valgte å legge ned våpenet og i stedet vie seg til kampen mot IS som journalist.

Sherkat var også imam i hjemlandsbyen al-Bab nord for Aleppo, og han benyttet ofte anledningen til å kritisere IS når han forkynte.

IS har de siste måned angrepet flere andre journalister og aktivister, både i Tyrkia og Syria.

I oktober tok IS på seg ansvaret for drap på to syriske journalister i Sanliurfa i Tyrkia, og i desember hevdet de å stå bak drapet på den syriske filmskaperen Naji Jerf.

I januar ble den 30 år gamle journalisten Ruqia Hassan drept i Raqqa, byen IS har erklært som hovedstad i sitt selvproklamerte kalifat. (©NTB)

Les også:

IMF advarer: Det går egentlig ikke så bra. Og det kan bli mye verre

Oljeministeren om oljeselskapenes investeringsbrems: - Som å pisse i buksa

Internrevisoren: - Kan ikke uttale meg  

Fått med deg denne?

Vi har én ting å utsette på denne bilen
BMWs folkelige ladbare hybrid er her endelig, og den er et særdeles gunstig kjøp.
02:14
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.