Valget i de regjeringskontrollerte områdene er dømt nord og ned av omverdenen med USA i spissen, ifølge NTB.

Opposisjonen anklager Assad for å bruke valget som pressmiddel i fredsprosessen og har manet til boikott.

Også i 2012, året etter at opprøret mot regimet brøt ut, holdt Assad valg på nasjonalforsamling, og to år senere var det presidentvalg der han selv ble gjenvalgt med 88,7 prosent av stemmene.

Baath-flertall

Hele 3.500 kandidater kjemper om de 250 plassene i nasjonalforsamlingen i onsdagens valg, og få blir overrasket om Assads eget Baath-parti nok en gang sikrer seg et overveldende flertall.

Baath-partiet har 134 representanter i dagens forsamling, men har også støtte fra fem mindre partier som til sammen har 34 representanter.

Splittet land

Ved valget i 2012 møtte drøyt halvparten av de 10 millioner stemmeberettigede opp, mens nesten 16 millioner syrere hadde registrert seg som velgere under presidentvalget i 2014. Da møtte hele 73 prosent opp, men millioner av syrere har siden flyktet fra landet.

Regimet i Damaskus kontrollerer fortsatt de tettest befolkede vestlige og sentrale delene av Syria, der rundt 60 prosent av befolkningen opprinnelig lever.

I resten av landet kjemper syriske regjeringsstyrker og deres russiske, iranske og libanesiske støttespillere mot ytterliggående islamistgrupper som IS og Nusrafronten, samt mot vestligstøttede opprørsgrupper.

I nord styrer vestligstøttet kurdisk milits som også ligger i krig med islamistene.

Våpenhvile

Onsdagens valg kommer samtidig med at FNs spesialutsending Staffan de Mistura forsøker å få i gang en ny runde med fredsforhandlinger i Genève, i håp om å få slutt på den fem år lange krigen som har kostet over 270.000 mennesker livet.

Mistura har ikke direkte fordømt Assads beslutning om å holde valg, men understreker indirekte at det ikke er noe bidrag til fred.

– Det eneste valget som interesserer meg, er det FN-overvåkede valget som Sikkerhetsrådet har besluttet skal holdes innen 18 måneder, sa Mistura i forrige uke.

Genève-samtaler

Mandag diskuterte Mistura situasjonen med Syrias utenriksminister Walid al-Moalem, som lover at Assad-regimet vil slutte opp om samtalene i Genève.

– Den neste fasen i Genève-samtalene har avgjørende betydning, ettersom vi kommer til å konsentrere oss spesielt om en politisk overgang, om styring og forfatningsmessige prinsipper, sa de Mistura etter møtet.

Onsdag ettermiddag samler Mistura utsendinger fra opposisjonen rundt møtebordet i Genève.

Les flere utenrikssaker på DN.no:

IMF advarer mot «Brexit»  

Raketter mot tyrkisk grenseby for tredje dag på rad

IS tapte oldtidsbyen Palmyra dnPlus  (DN+)

Les også på DN.no:

Har du fått med deg denne? 
Vi har én ting å utsette på denne bilen
BMWs folkelige ladbare hybrid er her endelig, og den er et særdeles gunstig kjøp.
02:14
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

&lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Bashar_al-Assad" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Syria" relevance="0.6"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.