En serie nye svindeltilfeller er blitt oppdaget under etterforskningen av en gigantisk cybersvindel, hvor sentralbanken i Bangladesh ble fra frarøvet 664 millioner kroner fra sin konto hos den amerikanske sentralbanken.

I en pressemelding sendt ut mandag innrømmer SWIFT for første gang at cyberinnbruddet mot Bangladesh ikke er en isolert hendelse, men en av flere angrep hvor svindlere benytter seg av det internasjonale kommunikasjonsnettverket – som brukes av 11.000 banker og finansinstitusjoner verden over.

15 millioner daglige meldinger

– SWIFT er klar over at et antall nylige tilfeller hvor innsidere eller eksterne angripere har klart å sende SWIFT-meldinger fra administrasjonen i finansinstitusjoner, PC-er eller arbeidsplasser koblet til deres lokale grensesnitt av SWIFT-nettverket, opplyser nettverket, som har hovedkontor i La Hulpe i Belgia.

Hver dag sendes det 15 millioner meldinger gjennom SWIFT.

Nettverket ble opprettet som et samarbeid mellom finansinstitusjoner verden over for å gjøre globale pengeoverføringer enklere og sikrere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Hackere stjal valutareserver dnPlus (+)

Anbefalt fra DNtv:
Teslagründeren blir målløs når han blir spurt om produksjonen kan flyttes til Norge: - Vel, eh...
Selv om norsk kraft skulle være renest i verden, har Elon Musk tydeligvis andre grunner til å tvile på om det er lurt å produsere elbil Norge.
01:55
Publisert:

Tårer i øyekroken da Oslos siste videosjappe kom til «the end»
DN møtte triste eiere og kunder på Video Nova på Majorstuen på butikkens siste dag: - En æra er forbi.
02:31
Publisert: