Amazon leverte et resultat på 1,07 dollar per aksje i årets tre første måneder, tilsvarende en salgsomsetning på 29,1 milliarder.

Det er en oppgang på 28 prosent fra samme tid i fjor, melder selskapet i sin kvartalsrapport torsdag etter børsslutt.

På forhånd var det ventet at Amazon ville levere et resultat på 58 cent per aksje og en omsetning på 27,98 milliarder dollar, ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters.

Aksjen til værs

Amazon serverte nyheten få minutter etter børshandelens slutt. Investorene reagerte umiddelbart og sendte aksjen mer enn tolv prosent opp i etterhandelen.

I fjor rapporterte selskapet et tap på 12 cent per aksje på samme tid i fjor.

CNBC skriver at nettsalget steg fra 1,57 milliarder dollar i fjorårets første kvartal, til 2,57 milliarder i år. På forhånd var det ventet at nettsalget ville ha økt til 2,54 milliarder dollar.

Driftsresultatet mer enn tredoblet seg fra 195 millioner dollar i første kvartal i fjor til 604 millioner dollar i år.

Godt brettsalg

I meldingen skriver Amazon at det er nett- og lesebrettene deres som er de mestselgende produktene.

- Kundene kjøpte mer enn dobbelt så mange Fire-brett enn i første kvartal i fjor, forklarer Amazon-gründer og konsernsjef Jeff Bezos.

Tidligere denne måneden varslet Amazon at de vil tilby strømming av filmer som som selvstendig månedsabonnement til 8,99 dollar måneden - som er én dollar lavere en Netflix.

Les også: Amazon åpner hele biblioteket for åtte pund i måneden

Responsen har ikke latt vente på seg, ifølge Bezos.

- Tidligere denne uken ble mediespilleren Fire til 39 dollar det første produktet noensinne - til å få over 100.000 kundeanmeldelser, sier Amazon-sjefen og peker spesielt på de 62.000 tilbakemeldingene på fem stjerner.

 

Les også: Meglerne dropper verditakst på boliger i Oslo

Risikofylt for 50 av DNBs offshorekunder

Granskere gir Telenor stryk

 

Se DNtv:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.