Hele 68 av de 290 parlamentsplassene skal fylles når andre valgomgang går av stabelen fredag. Ifølge innenriksdepartementet er 17 millioner stemmeberettiget i siste valgrunde.

Den pragmatiske presidenten Hassan Rouhanis allierte påførte ytterliggående og konservative krefter et sviende nederlag under den første valgomgangen i februar.

I den politisk viktigste valgkretsen, Teheran, gjorde reformvennlige og moderate kandidater rent bord og vant alle 30 representantene til parlamentet.

Det betyr at hele den politiske hardlinereliten i hovedstaden kastes ut av nasjonalforsamlingen når den byttes ut etter valget.

Fredag står slaget om de mange valgkretsene der ingen kandidater fikk flertall i februar. Dagens nasjonalforsamling er fullstendig dominert av Rouhanis ytterliggående og konservative rivaler, som er steilt imot reform og samarbeid med Vesten.

De første resultatene fra andre og siste valgomgang ventet å kunngjøres lørdag kveld. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Iran når førsanksjons-produksjon i juni


Tror på maktkamp om reformer i Saudi-Arabia

- Kvinner får ikke kjøre bil og utlendinger utfører jobbene dnPlus  (DN+)

Hold deg oppdatert på DN Investor