«Gitt informasjonen som er innhentet de siste 48 timene, har Airbus Helicopters bestemt at det på nåværende tidspunkt ikke er noen grunn til å suspendere helikoptertrafikk av typen ECC225LP», skriver selskapet i en pressemelding, publisert søndag 1. mai, melder Bergens Tidende.

Det var et Super Puma-helikopter av nettopp denne typen som styrtet ved Turøy vest for Bergen fredag. Luftfartstilsynet utstedte flygeforbud for denne helikoptertypen etter ulykken.

I etterkant besluttet helikopterselskapet selv å sette helikoptertypen på bakken, men nå er det ikke lenger nødvendig, mener selskapet.

– Vi ønsker ikke å utdype hvorfor vi har kommet fram til dette. Nå er vi stand-by og venter på resultatene fra etterforskningsarbeidet, sier Alvaro Beteta Meredith, kommunikasjonssjef i Airbus Helicopters UK, til avisen.

Selv om helikopterselskapet på mange måter frikjenner seg selv, blir helikoptertypen likevel stående på bakken inntil videre.

Airbus Helicopters støtter norske og britiske myndigheters beslutning om å sette all kommersiell trafikk på vent i Norge og i Storbritannia.

Les også: Fagforening: - Flertallet ønsker ikke helikoptertypen som styrtet

Ulykkeshelikopteret sendte ikke ut nødmelding

Besøker Gullfaks B-plattformen

BMW gjør vei i vellinga (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert: