– Til tross for konkrete mistanker, har vi ikke, med de verktøy vi har tilgjengelige, kunnet bevise at lovstridige bestikkelser har forekommet, sa Gunnar Stetler ved Riksenheten mot korruption tirsdag.

Seks milliarder

Kringkasteren SVT og nyhetsbyrået TT avslørte i fjor at Telia i 2008 ga en andel av datterselskapet Azercell til en partner knyttet til presidentfamilien i Aserbajdsjan. Transaksjonen skal ha hatt en verdi på minst 6 milliarder kroner.

På spørsmål om hva som kan ligge bak transaksjonen, om ikke korrupsjon, svarer Stetler at det er et «berettiget spørsmål». Han avviser at påtalemyndigheten gir opp for lett når etterforskningen nå droppes.

Hvis transaksjonen faktisk var en bestikkelse, var det den største som noen gang er oppdaget i Sverige. Telia etterforskes fortsatt for mulig korrupsjon i Usbekistan, og har selv innrømmet uetiske og muligens lovstridige handler i fem andre land.

Anklagene mot Telia i Usbekistan har store likhetstrekk med korrupsjonsmistankene mot det delvis Telenor-eide selskapet Vimpelcom. (©NTB) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.