Brannen vokser i raskt tempo på veien mot Fort McMurrays nordlige del, varsler myndighetene. Tirsdag ettermiddag innførte de obligatorisk evakuering av sju nabolag i byen, og siden har situasjonen forverret seg raskt.

– En rekke evakueringer underveis, og trolig blir det flere. Vær rolige. Vær forberedte. Vær klare for å bevege dere høflig i trafikken på vei til et trygt sted, tvitrer Fort McMurrays ordfører Melissa Blake.

Ved 20-tiden tirsdag kveld (4 natt til onsdag norsk tid) bekreftet myndighetene at hele byen, det vil si over 80.000 innbyggere, er evakuert på grunn av den truende brannen.

På den ene motorveien som leder ut av Fort McMurray, var det tilløp til panikk tirsdag kveld. Flammene har spredd til begge sider av veien, rapporterer nyhetsbyrået AP.

Skogbrannen ble inntil mandag holdt under kontroll sør for byen, men kraftig vind har ført den nærmere de mer tettbebygde områdene. Alberta er inne i en periode med tørke, og tirsdag var det nesten 30 grader, uvanlig varmt i provinsen.

Fort McMurray er største by i Albertas oljesandregion, som inneholder verdens tredje største oljereserver. Flesteparten av oljesandprosjektene holder til et stykke nord for byen, mens den største delen av brannen foreløpig holder seg i sør.

Les også: Unilever-sjefen: Bli grønn eller dø ut som dinosauren

 
En av verdens største byer innfører full bil-stopp en dag i uken  

 

 

Hold deg oppdatert på DN Investor(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.