Davutoglu sier han foreløpig ikke har bestemt seg for om han vil gå av, ifølge avisene Hurriyet og Cumhuriyet.

Onsdag var Davutoglu i et 90 minutter langt møte med Erdogan etter meldingen om splittelsen med de to lederne. Statsministeren skal holde en pressekonferanse torsdag, melder det statlige nyhetsbyrået Anatolia.

TV-stasjonene CNN-TURK og NTV melder at regjeringspartiet AKP, som både Davutoglu og Erdogan tilhører, denne måneden skal holde et ekstraordinært møte på grunn av usikkerheten rundt statsministerens framtid.

Uenige

Davutoglu har vist langt større entusiasme for flyktningavtalen med EU enn Erdogan. De to har også vært uenige om pågripelser av journalister, og Davutoglu har sagt det ikke haster å overføre mer makt til presidenten, slik Erdogan ønsker.

Tirsdag sa Davutoglu at han heller vil «tråkke på sitt ego» enn å risikere å skade AKP.

Tyrkiske medier har i lengre tid spekulert på om det pågår en konflikt mellom presidenten og statsministeren. Forrige uke vedtok AKPs partiledelse å innskrenke Davutoglus fullmakter, noe som er blitt oppfattet som et startskudd for å undergrave statsministeren autoritet.

Mulige etterfølgere

Transportminister Binali Yildirim og Erdogans svigersønn og energiminister Berat Albayrak er blant dem som anses som Davutoglus mulige etterfølge, ifølge Cumhuriyet.

Davutoglu har vært statsminister og partileder i AKP siden 2014, da hans forgjenger Erdogan ble valgt til president. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.