Kim var ikke engang født da den forrige partikongressen ble holdt i 1980.

Fredag samlet han tusenvis av valgte delegater fra hele landet til Pyongyang, men både formålet med og varigheten av samlingen er ennå ukjent.

Også journalister fra hele verden er invitert til partikongressen, og det er tydelig at Nord-Korea ønsker å skape overskrifter langt utover sine egne landegrenser.

- Samle troppene

Forsker Geir Helgesen ved Nordisk institutt for Asia-studier i København mener Kim nå føler seg såpass trygg i sin rolle at han kan kalle inn til partikongress.

– Det går bestandig lang tid fra et lederskifte til den nye lederen føler seg sikker i posisjonen. Han har konsolidert seg i systemet og blitt kvitt de verste konkurrentene. Han har etablert sin maktbase i arbeiderpartiet. Nå vil han samle troppene, sa Helgesen til NTB tidligere i uken.

Partikongressen i 1980 ble holdt for å utnevne Kims far Kim Jong-il til etterfølger av sin far, landets grunnlegger Kim Il-sung.

Kim-dynastiet har regjert i Nord-Korea siden 1948.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.