Nigerias president Muhammadu Buhari krevde i en tale onsdag at Storbritannia tilbakefører stjålede eiendeler og verdier til Nigeria.

Det kommer etter at et videoopptak av Storbritannias statsminister David Cameron fanget opp en samtale mellom statsministeren og dronningen av England der Cameron kalte Nigeria et «fantastisk korrupt» land.

Cameron sa også at Nigeria og Afghanistan er «muligens de to mest korrupte landene i verden».

- Jeg kommer ikke til å kreve en unnskyldning fra noen, sa Buhari under en konferanse i London onsdag, da han ble spurt om å kommentere Camerons uttalelser. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Det jeg krever er tilbakeføring av verdier. Hva skal jeg gjøre med en unnskyldning? Jeg trenger noe håndfast, sa han under konferansen.

Han viste til verdier og eiendeler korrupsjonsdømte nigerianske politikere over flere å har holdt i britiske banker.

Siden Buhari ble valgt inn har han forsøkt å slå hardt ned på korrupsjon i det oljerike afrikanske landet, men har møtt en rekke utfordringer.

Les mer om det her: Korrupsjonsskandaler, forsvunne oljemilliarder og Panama-avsløringer rammer Afrikas største økonomi

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Nytt forsøk på selge 40 millioners hytte i Blindleia

Uber stopper omstridt tjeneste i Sverige - fortsetter i Norge

Overbeviste investorene og stakk av med 1,3 millioner kroner  

Revidert nasjonalbudsjett:

Har 800 mill. på konto dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:
Hysterisk gateracer
Ford Focus RS setter spor på asfalten og i sjelen.
01:25
Publisert:

- Høres ut som en kjempesatsing, men...
DN-kommentator Kjetil B. Alstadheim om Siv Jensens stadige tapping av mer oljepenger.
01:35
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Hvor høye må lederlønningene bli før Oljefondet sier stopp? Dette fikk vi ikke svar på i Telenors Vimpelcom-rapport. Og Terje Erikstad har tatt en reise tilbake til 1980-tallet for å gi svaret på hvorfor det ikke blir full krise denne gangen. &lt;/em&gt;&lt;/p&gt;&lt;p &gt;&lt;em&gt;DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg &lt;a href="https://www.dn.no/kundeservice/min-side#nyhetsbrev"&gt;her&lt;/a&gt;.&lt;/em&gt;&lt;/p&gt;&lt;p &gt; &lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Storbritannia" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:David_Cameron" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Muhammadu_Buhari" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Nigeria" relevance="0.4"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</em></p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.