Reformene har resultert i omfattende demonstrasjoner fra fagbevegelsen, som anklager regjeringen for å løpe arbeidsgivernes ærend.

Statsminister Manuel Valls avviser kritikken og fastholder at det er tvingende nødvendig å gi næringslivet større spillerom for å kunne bringe ned arbeidsledigheten, som i dag ligger på over 10 prosent.

Høyresiden mener at regjeringen ikke går langt nok i sine reformer, mens fagbevegelsen og studentene hevder at endringene vil undergrave jobbsikkerheten og arbeidernes rettigheter.

Halvparten av de folkevalgte, 288 må stemme for mistillitsforslaget for at regjeringen skal bli felt, noe observatører tviler på vil skje.

Verken representanter fra ytre venstre eller ytre høyre vil støtte mistillitsforslaget fra høyresiden, som er i mindretall i den franske nasjonalforsamlingen.

Sosialistregjeringen overlevde et tilsvarende mistillitsforslag som ble fremmet av venstresiden i februar.

Avstemningen skal etter planen skje omtrent klokken 16.30 norsk tid.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Fotballagent Rune Hauge kobles til over 200 ulike selskaper i skatteparadiser (DN+)

Slik triller 10 av Norges fremste økonomieksperter terningen over Siv Jensens «nye» budsjett (DN+)

55 år gammel satset Jostein (67) alt på ett kort. Nå ruller millionene inn.

Anbefalt av DNtv:
Hysterisk gateracer
Ford Focus RS setter spor på asfalten og i sjelen.
01:25
Publisert:

- Høres ut som en kjempesatsing, men...
DN-kommentator Kjetil B. Alstadheim om Siv Jensens stadige tapping av mer oljepenger.
01:35
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Hvor høye må lederlønningene bli før Oljefondet sier stopp? Dette fikk vi ikke svar på i Telenors Vimpelcom-rapport. Og Terje Erikstad har tatt en reise tilbake til 1980-tallet for å gi svaret på hvorfor det ikke blir full krise denne gangen. &lt;/em&gt;&lt;/p&gt;&lt;p &gt;&lt;em&gt;DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg &lt;a href="https://www.dn.no/kundeservice/min-side#nyhetsbrev"&gt;her&lt;/a&gt;.&lt;/em&gt;&lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Manuel_Valls" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Politikk" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Frankrike" relevance="0.6"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</em></p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.