Demonstrasjonene er et forsøk på opprettholde presset mot Temers midlertidige regjering, ti dager etter at han ble tatt i ed.

I Sao Paolo sperret politiet veier for å stoppe demonstranter som var på vei til Temers hus, noen timer etter at han hadde reist til hovedstaden Brasília. De som organiserte marsjen, anslår at rundt 2.000 personer deltok.

I Rio deltok rundt 1.000 personer i en marsj med krav om at Temer går av. Noen av demonstrantene vil ha tilbake Dilma Rousseff, som er suspendert mens det forberedes en riksrettssak mot henne.

Daglige protester

Temer ble innsatt som midlertidig president etter at senatet vedtok å reise sak mot Rousseff for brudd på landets budsjettlover. Dersom to tredeler av senatorene går inn for det, kan Rousseff bli avsatt permanent, noe som vil si at Temer blir sittende ut valgperioden, det vil si til 2018.

Meningsmålinger viser at det er flertall for å stille Rousseff for riksrett, og noen av demonstrantene søndag krevde nyvalg, noe valgloven ikke åpner for. Det har vært protester mot Temer daglig siden han tok over presidentvervet for halvannen uke siden.

Allerede før han tok over, ønsket 58 prosent at også han skulle stilles for riksrett. En høyesterettsdommer har sagt at Temer risikerer tiltale for lignende forhold som dem Rousseff beskyldes for. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Temer maner til samhold for å redde Brasil


Det var en gang Petrobras var godt som gull dnPlus (DN+)

Rousseff: – En historisk urettferdighet  

Følg markedet på DN Investor