Salget av nye eneboliger i USA steg kraftig i april.

Salget var opp 16,6 prosent på månedsbasis til en sesongjustert årstakt på 619.000 enheter, ifølge statistikk fra Det amerikanske handelsdepartementet tirsdag.

Ikke på 24 år har salget steget mer på én måned, skriver Marketwatch.

Dette banker også analytikernes forventninger.

På forhånd var det ventet at salget ville stige med 2,4 prosent til en årstakt på 523.000 solgte enheter, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Marketwatch skriver at de sterke tallene er et tegn på at etterspørselen holder seg robust.

Forrige måneds tall ble revidert til ned 1,3 prosent til en sesongjustert årstakt på 531.000 enheter.

Investorene på Wall Street følger nøye med på boligtallene ettersom dette er blant indikatorene sentralbanken legger vekt på i sin rentesetting. De amerikanske børsene steg fra åpning tirsdag, og løftes ytterlige etter publiseringen av boligtallene.

Følg markedene på DN Investor

Hør DNs podkast

En Facebook-felle for norske medier, Skam, et norsk mediekonsern på vei til verdensherredømme og en John Fredriksen spesial.

 

Se DNtv

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Les også:

Slik vil IMF hindre at Hellas' gjeld bare fortsetter å øke

Nordisk rulett dnPlus  (DN+)

  Tror en «sort svane» fra Saudi-Arabia kan sende oljeprisen ned til 25 dollar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.