Streiken skulle innledes klokken 21 onsdag kveld. Ansatte ved andre kjernekraftverk vil i løpet av onsdagen avgjøre om streiken skal utvides, opplyser talsmann for CGT, Laurent Langlard.

Fra før av pågår det streiker ved flere av landets oljeraffinerier og bensinlagre, noe som har ført til bensinmangel ved hundrevis av bensinstasjoner over hele Frankrike.

Hamstrer bensin

De siste to dagene har Frankrike tatt i bruk landets strategiske reservelagre med drivstoff for å bøte på krisen, ifølge lederen for Organisasjonen for fransk petroleumsindustri (UFIP), Francis Duseux.

Han sier også at bensinen i lagrene vil rekke i cirka tre måneder. Det er første gang siden 2010 at disse lagrene tas i bruk.

Mange har begynt å hamstre bensin i frykt for at den skal ta slutt, og Duseux innrømmer i et intervju med radiokanalen RMC at situasjonen er spent.

Opprørspoliti

Onsdag morgen rykket opprørspoliti inn ved et bensinlager i Douchy-les-Mines nord i Frankrike der streikende arbeidere har blokkert adgangen til anlegget i flere dager, opplyser fagorganiserte Willy Dans til TV-kanalen BFM. Politiet brukte vannkanoner for å drive bort cirka 80 fagorganiserte arbeidere.

Arbeidslivsreformen til sosialistregjeringen har ført til protester og streiker over hele Frankrike. Den innebærer blant annet svekket oppsigelsesvern og langt mer fleksible arbeidstidsregler som i noen tilfeller kan innebære 46 timers arbeidsuke.

Regjeringen mener reformen er nødvendig for å skape økonomisk vekst og få ned arbeidsledigheten.

- Hør rykende fersk podkast om Ryanair, Telenor-krangelen og oppdrettsfest i episode 10:

 

- Anbefalt av DNtv:

 
Denne motorsykkelen er laget med en 3D-printer
Her blir verdens første 3D-printede motorsykkel avduket. Den har fått navnet Light Rider og er produsert av flyselskapet Airbus .
00:37
Publisert:

Bli med på en time i løpeteknikk
Fysioterapeut Ola Høva viser hvordan du bør løpe og hva som er en dårlig løpeteknikk.
03:18
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.