Det er ikke mulig å fastslå om det siste årets endring er første gang i historien at mennene er i flertall på den andre siden av grensen, men det er første gang det skjer siden man begynte å føre statistikk i 1749.

I likhet med vesten for øvrig har også Sverige historisk sett hatt et kvinneoverskudd, men i fjor vår ble de tatt igjen av mennene. I mars 2015 var det 277 flere menn enn kvinner i Sverige.

Siden det har «forspranget» økt til 12.000, og befolkningsekspert Tomas Johansson ved Sveriges statistiske sentralbyrå, sier det ikke er urimelig å anta at mannsoverskuddet kan bli enda større.

Flere faktorer

Til tross for at det fødes 105 guttebabyer per 100 jentebabyer, har høyere levealder blant kvinner ført til at de har vært i flertall i Europa. Mens kvinnene er forventet å være i flertall i det meste av Europa i de nærmeste tiårene, er det omtrent full «likestilling» i Danmark og Sveits, mens Norge altså gikk fra mannsunderskudd til mannsoverskudd fire år før svenskene.

Både migrasjon og endring i forventet levealder trekkes fram som faktorer som kan påvirke kjønnsbalansen i befolkningen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Sveriges tidligere statsminister gjør karriere i Albania

 
Tror boligprisene i Sverige vil rase og dra med seg hele økonomien i fallet  

Oljekrise for svensk industri dnPlus (DN+)

Følg markedet på DN Investor