Hawking sa i et intervju med det britiske TV-selskapet ITV at det er viktig at Storbritannia forblir i EU, ikke bare på grunn av økonomien og sikkerheten, men også på grunn av forskningen, skriver avisen The Guardian.

– Den tiden da vi kunne stå alene er forbi. Vi må være en del av en større gruppe av nasjoner, sa Hawking.

Han sa at det er to åpenbare grunner til at Storbritannia bør bli i EU:

– Den første er at det legger til rette for at folk kan flytte på seg over landegrensene. Studenter kan komme hit fra EU-land for å studere, og våre studenter kan studere ved utenlandske universitet. Enda viktigere er det for forskningen. Utveksling av kunnskap kan skje raskere og vi kan få hit folk med andre ideer og en annen bakgrunn, sa Hawking.

Også i mars advarte Hawking, da sammen med 150 andre forskere, mot brexit og sa at det ville være en katastrofe for britisk forskning.

Les også: Derfor bør du selge i dag

Fare for øl- og pølsebrød-streik

Se DNtv:
Han er Statoils Petter Smart
Hjemme i garasjen i Sola snekrer fagleder Kjell Einar Ellingsen sammen revolusjonerende undervannsutstyr ved hjelp av ølkasser, kryssfinér, kobberrør, barneleker og duppedingser fra Biltema.
00:50
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.