I henhold til nye retningslinjer skal selskapene prøve å vurdere oppfordringer om å fjerne hatefulle ytringer innen et døgn. Hvis klagene er berettiget, skal innholdet fjernes, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Europeiske myndigheter har de siste månedene forsøkt å få sosiale medier til å slå ned på rasisme i kjølvannet av flyktningkrisen.

Fjerning av hatefulle ytringer er også viktig fordi terrorgrupper bruker sosiale medier til å radikalisere unge, ifølge EUs justiskommissær Vera Jourova.

De fire amerikanske IT-gigantene, som sluttet opp om de nye retningslinjene tirsdag, lover også å lære opp sine ansatte til å håndtere denne typen saker. I tillegg skal brukervilkårene gjøre det klart at hatefulle ytringer ikke godtas, skriver magasinet Fortune.

– Hatefull oppførsel hører ikke hjemme på Twitter, sier Karen White fra Twitter i en uttalelse.

– Det er en klar forskjell mellom ytringsfrihet og oppførsel som oppfordrer til vold og hat, legger hun til.

Les også: Trapper opp krigen om mobilbetaling
Microsoft kutter 1.850 stillinger

Google viste fram ny modul-telefon

Se DNtv:
Se Sylvi Listhaugs Facebook-hilsen til tilhengerne sine her
Mandag ettermiddag la innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug ut denne videoen på sin facebookprofil for å takke for støtten hun hat fått. Hun benyttet også anledningen til å si at man må ha respekt for hverandre i dabatten.
00:36
Publisert:

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.