Cameron ble kraftig grillet under utspørringen på Sky News torsdag kveld. Blant annet måtte han svare for seg om innvandringsspørsmålet og for anklager om at han driver med skremselspropaganda om konsekvensene ved å forlate unionen.

Statsministeren er blitt kritisert for ikke å holde løftet om å begrense innvandringen til under 100.000 mennesker i året. Ferske tall har vist at nettoinnvandringen til Storbritannia var på 330.000 mennesker i 2015.

Bekymret

– Det finnes gode måter å håndtere innvandringen på, og det finnes dårlige. Det ville vært galskap å gjøre det ved å ødelegge økonomien vår og trekke seg ut av fellesmarkedet, sa Cameron og fortsatte:

– Selv om EU noen ganger driver meg til vanvidd, ville det vært økonomisk selvskading å stemme for å gå ut.

Utsagnet begrunnet Cameron med at omtrent halvparten av Storbritannias handel er med EUs indre marked, og at det vil ta minst et tiår å undertegne nye handelsavtaler.

Sjansespill

Videre bedyret statsministeren at han er «genuint bekymret for hva som vil skje om vi forlater EU». Han advarte britene mot å «kaste terning» ved å stemme for å gå ut av unionen.

– Når vi går hjem og når vi våkner opp, ser vi våre barn og barnebarn i øynene. La oss ikke kaste terning om deres framtid, sa han til publikummet i salen på slutten av programmet.

Meningsmålingene har vist et jevnt løp mellom ja- og nei-siden i EU-debatten, men i det siste har flere vist tendenser til at brexit-tilhengerne styrker seg. Britene stemmer over EU-medlemskapet 23. juni. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Stoltenberg advarer mot brexit


Kapitalisme 4.0 dnPlus (DN+)

– Nå blir hun «Vulgær-Erna»

Følg markedet på DN Investor